Kaip apskaičiuoti intraoralinio skenerio atsiperkamumą klinikoje?

0

Intraoralinis skeneris – šiuolaikiškas ir patogus įrankis klinikos darbe. Tačiau esminis klausimas yra toks: ar investicija į šį įrenginį atsipirks? Konsultavome daugybę klinikų, kurios ruošėsi ir jau perėjo į skaitmeninę dantų atvaizdų gamybą, todėl puikiai suprantame, kokias finansines naudas atneša intraoralinis skeneris. Skaičiuodami įrangos atsiperkamumą konkrečiai savo klinikos atvejui, nepamirškite įtraukti šių aspektų:

Atspaudinės medžiagos
Akivaizdžiausias atsiperkamumas – atspaudinės medžiagos, kurių, dirbant su intraoraliniu skeneriu, niekad nebepirksite.
> Silikonas, korekcinė masė, sukandimo registro masė sunaudojamos kiekvieno atspaudo nuėmimo metu. Šių medžiagų, naudojant skenerį, nebereikia.
> Nebeaktuali papildomų atspaudų gamyba gydymo metu. Su skeneriu įmanomas dalinis skenavimas – esamame dantų lanko atvaizde, įdėjus vieną protezą, jo atvaizdą galima papildyti atskanavus tik vieną zoną. Įprastu atveju reikėtų nuimti dar vieną atspaudą.
> Nebeaktuali papildomų atspaudų nuėmimas vaškavimo atveju. Esant modelio vaškavimo poreikiui, tenka gaminti du modelius arba vieną siųsti į laboratoriją antrąkart. Skenavimo atveju tą patį atskenuotą failą užtenka persiųsti technologui.

Daugkartinės priemonės atspaudams
Net ir daug kartų naudojami atspaudiniai šaukštai susidėvi ar yra pametami, juos tenka atnaujinti. Su intraoraliniu skeneriu šios priemonės nebereikalingos apskritai – dantų lanko atvaizdas siunčiamas tiesiai į laboratoriją, kur gali būti atspausdintas 3D modelis.

Asistento valandos
Asistentams tenka daugybė vertės nekuriančių valandų, kurių kartais net nepavyksta numatyti iš anksto. Pavyzdžiui:
> Daugkartinių detalių (pvz. atspaudinių šaukštų) valymas. Kiekvieno transferio valymas nuo surišimo medžiagos gali užtrukti iki 10 min.
> Pasimetusių atspaudų, ar detalių paieškos.
> Kiti su atspaudinėmis medžiagomis susiję darbai.

Vadybininko valandos
> Valandos, skirtos užtikrinti pastovų naudojamų medžiagų tiekimą ir sprendimai atsitikus nenumatytoms situacijoms (pvz. tiekėjas medžiagos tuo momentu neturi). Tokių medžiagų naudojimas, turint skenerį, reikalingas tik retkarčiais.
> Gipsiniai modeliai turi būti saugomi, jei juos reikėtų panaudoti ateityje. Šiuos modelius tenka sandėliuoti. Su skeneriu nereikia nei sandėliavimo ir paieškos juose laiko – viskas randama per akimirką vos įvedus pavardę į skenavimo programą.

Gydytojo valandos
> Atspaudinio šaukšto paruošimas prieš kiekvieną atspaudo nuėmimą.
> Patį skenavimą gali atlikti higienistas, kuris su pacientu turi susitikti bet kuriuo atveju. Taigi sutaupomas visas paciento vizitas ir gydytojo kontaktinių valandų kiekis.
> Tiksliau išfiltruojami nemokūs pacientai. Gydymo planas gali būti paruošiamas ir pateikiamas pasiūlymas be tiesioginio gydytojo kontakto su pacientu, kuriuo metu naudojamas laikas. Tokiu būdu, ypač jei pacientas atsisako paslaugos, į jo aptarnavimą yra investuojama mažiau gydytojo valandų.

Darbų atlikimo operatyvumas – papildoma vertė
> Laboratorijos darbą atlieka gerokai greičiau, ypač gaminant laikinus protezus. Vos nuskenavus ir išsiuntus darbą per programą, technologas per valandą bus paruošęs laikinus vainikėlius.
> Jei dirbate su laboratorijomis iš kitų miestų, sutaupysite ypač daug laiko atspaudų pakavimui ir siuntimui. 3D atvaizdą persiųsite per akimirką, taigi technologas iš karto galės pradėti darbą, sinterizavimas gali būti atliekamas per artimiausią naktį ir likęs darbas atliekamas ryte. Tai ypač aktualu darant skubius darbus.

Darbo optimizavimas
Mažoms klinikoms, kurios turi augantį klientų kiekį, bet negali pastatyti daugiau kėdžių (pvz. dėl vietos trūkumo), intraoralinis skeneris leidžia sumažinti valandų kiekį, kurį pacientas praleidžia klinikoje, nes specialistas savo nuomonę apie atvejį gali suteikti nematydamas paciento – naudodamas tik per burnos higieną nuimtą 3D atvaizdą, kartu su rentgeno nuotrauka.

Intraoralinio skenerio atsipirkimas klinikai turėtų būti skaičiuojamas ne tik per sutaupomas medžiagas, bet ir darbuotojų valandas – mažiau laiko skiriant vienkartinių priemonių ruošimui, medžiagų kiekių priežiūrai, atspaudų nuėmimui ir jų transportavimui į laboratoriją, šį laiką galima skirti aukštesnę pridėtinę vertę kuriantiems darbams. Susisiekite, jei norite nemokamai išbandyti Medit i500 – atvyksime į Jūsų kliniką ar laboratoriją ir parodysime jo veikimą gyvai:

    Susisiekite, jei domina įrangos bei medžiagų įsigijimas, aptarnavimas arba mokymai