Skaitmeninės odontologijos tendencijos 2020-aisiais

0

Skaitmeninės technologijos, 3D skenavimas ir spausdinimas, vis stiprėjanti programinė įranga į odontologų rankas suteikia vis galingesnių įrankių, kurie leidžia per tą patį laiką atlikti daugiau darbų ir kokybiškiau, bei spręsti problemas, kurios anksčiau reikalavo ypatingai daug pastangų. Komunikacija su laboratorijomis tampa paprastesnė ir spartesnė, o pacientai džiaugiasi individualizuotais sprendimais.
Dalinamės skaitmeninės odontologijos naujovėmis, kurios, matome 2020-aisiais, bus ypatingai svarbios kiekvienos klinikos eigoje:

Gydymas kapomis
Vis sudėtingesnės ortodontinės problemos gali būti gydomos kapomis. Gydytojas burnos situaciją gali užfiksuoti intraoralinio skenerio pagalba, ją sukelti į debesiją ir gauti tikslų gydymo planą iš kito specialisto. Tai leidžia skirtingų sričių gydytojų kompetencijas vienu metu naudoti to paties paciento naudai – galime spręsti vis sudėtingesnes problemas, o gydymas kapomis yra patogus pacientams.

Intraoralinis skenavimas
Naudojantis 3D skeneriu dantų lanko atvaizdą galima išgauti greitai, dalį skenavimo gali atlikti higienistas, kol gydytojas atlieka pasiruošimą. 3D failas iškart nusiunčiamas į laboratoriją, todėl protezų gamyba gali būti pradėta nedelsiant, o taip pat sutaupoma nebenaudojant atspaudinių medžiagų.

Laikini protezai
Laikinų protezų gamyba tampa vis paprastesnė dėl greito dantų lanko skenavimo ir sparčių spausdintuvų. Laikinas dantis gali būti pagaminamas pacientui dar esant klinikoje, per vieną vizitą.

3D spausdinimo medžiagos
Vis daugiau medžiagų galima naudoti 3D spausdinime, šiuo metu vis daugėja įvairių galimybių spausdinti minkštuosius audinius, taigi galima atspausdinti natūraliai paciento burnoje juntamas ir atrodančias dantenų imitacijas. Taip pat galima spausdinti ir metalą. Ateityje rinkai bus pasiūlyta platus spektras medžiagų reikalingų patenkinti technologų poreikius.

Atvaizdų jungimas
Dirbant skaitmeniniais metodais, atsiranda galimybė sujungti įvairių prietaisų gautus atvaizdus, pvz 3D rentgenogramas, intraoralinio skenerio ir veido skanavimo failus. Tokios galimybės atsiranda ne tik dėl pačių skaitmeninių failų atsiradimo, bet ir nuolat tobulinamos programinės įrangos, kuri apdoroja trimačius vaizdus.

Ortodontinių elementų 3D spausdinimas
Ortodontinių elementų 3D spausdinimas. Taip individualizuojamas ortodontinis sprendimas vietoje, taigi detalių nereikia užsakinėti iš toli. Elementai gali būti iškart pritaikomi pagal paciento situaciją ir, esant reikalui, atliekami pakeitimai bei atspausdinami. 3D spausdinimas labai parankus gydant esant nestandartinėms situacijoms.

Skaitmeninės technologijos aktyviai žengia į visas darbo sritis – įskaitant ir odontologiją. Čia jos didina efektyvumą, leidžia naudoti mažiau medžiagų ir organizuoti transportavimo, padeda spręsti išskirtinius atvejus. Džiaugiamės, būdami naujausios skaitmeninės įrangos ir jai skirtų medžiagų tiekėju. Jeigu norite sužinoti apie tai daugiau, užpildykite šią formą – susisieksime ir padėsime skaitmenizuoti Jūsų klinikos ar laboratorijos procesus:

    Susisiekite, jei domina įrangos bei medžiagų įsigijimas, aptarnavimas arba mokymai